wines

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ

BACK


Ένα σπουδαίο κρασί από ελληνικές οινοποιήσιμες ποικιλίες. Ξηρό, φρουτώδες με ελαφρά λιπαρή γεύση, δροσερή επίγευση και ελαφρά διακριτικό άρωμα σταφυλιών. Ένας ιδανικός σύντροφος στο καθημερινό τραπέζι.

DSC 0274 to koutsouro leuko

ΣΩΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Σαββατιανό 60%
Ροδίτης 40%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανοιχτό λευκό-κίτρινο χρώμα, ισχυρής διαύγειας με λαμπερή όψη, ευγενικό αρωματικό μπουκέτο, ισορροπημένη γεύση με στοιχεία φρούτων, γεμάτο σώμα ελάχιστα λιπαρό, ξηρή μακρά επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ψητά κόκκινα κρέατα,finger food, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, κρύα πιάτα.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Ελαφρώς δροσερό (12 °C).

 
DSC 0279 to koutsouro erithro

ΣΩΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Cabernet 40%
Grenache 20%
Syrah 40%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίησης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, ασθενούς διαύγειας λαμπερής όψης, ευγενές μπουκέτο αρωμάτων με ισορροπημένη γεύση ξηρών καρπών, πλούσιο σώμα, μακρά ξηρά επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Κάθε τύπο ψητού κρέατος bbq, κόκκινες σάλτσες και κυνήγι μαγειρευτό, ψητά κατσαρόλας, ζυμαρικά με κίτρινα τυριά.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).