wines

ΜΑΓΙΣ

BACK


Ημίγλυκος οίνος που παράγεται από εκλεκτές οινοποιήσιμες ποικιλίες της περιοχής.
Μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα και ως απεριτίφ!

DSC 0264 magis leuko

ΜΑΓΙΣ
ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Σαββατιανό 70%
Ροδίτης 30%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος λευκής οινοποίηση με ζύμωση σε ελεγχόμενες μέτριες θερμοκρασίες, σταθεροποίηση, έλεγχος, εμφιάλωση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λευκό ανοικτό χρώμα, υψηλής διαύγειας λαμπερής όψης, γλυκά αρώματα φρούτων, ισορροπημένη γεύση με στοιχεία μπανάνας, πεπονιού, στρογγυλό σώμα, ευχάριστη ημίγλυκη επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Καλοκαιρινά δροσερά πιάτα, σαλάτες με φρούτα, φρούτα, ενώ μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως απεριτίφ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Ελαφρώς δροσερό (10 °C).

 
DSC 0294 magis erithro

ΜΑΓΙΣ
ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Γαλλικές ποικιλίες 80%
Grenache 20%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Tα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίησης, σταθεροποίηση, εμφιάλωση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, χαμηλής διαύγειας, λαμπερής όψης, ευγενές μπουκέτο αρωμάτων, ισορροπημένη γεύση με στοιχεία ξηρών καρπών, πλούσιο σώμα, με ευχάριστη ημίγλυκη επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Φρούτα και καλοκαιρινές σαλάτες, πλατό τυριών, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και ως απεριτίφ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).