wines

SOKOS

BACK


Οίνοι που παράγονται από τους αμπελώνες που καλλιεργούνται στις πλαγιές του Κιθαιρώνα στο ιδανικό υψόμετρο των 470m. Οι ποικιλίες ωρίμασαν και οινοποιήθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο για να προσφέρουν αυτά τα καταπληκτικά κρασιά.

DSC 0261 sokos leuko

SOKOS
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Σαββατιανό 70%
Ροδίτης 30%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανοιχτό λευκο-κίτρινο χρώμα, ισχυρής διαύγειας με λαμπερή όψη, ευγενικό αρωματικό μπουκέτο, ισορροπημένη γεύση με στοιχεία φρούτων, γεμάτο σώμα ελάχιστα λιπαρό, ξηρή μακρά επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ψητά με ρίγανη, ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, κρύα καλοκαιρινά πιάτα.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Ελαφρώς δροσερό (10-12 °C).

 
DSC 0276 sokos erithro

SOKOS
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Cabernet 40%
Grenache 20%
Syrah 40%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίησης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ερυθρό σκούρο χρώμα, ασθενούς διαύγειας λαμπερής όψης, γεμάτο αρωματικό μπουκέτο, ισορροπημένα αρώματα αποξηραμένων φρούτων, ελαφριές ταννίνες, ελαφρώς λιπαρό, ξηρό με μακρά επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Οποιοδήποτε είδος ψητού κόκκινου κρέατος, πουλερικά με καυτερή σάλτσα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και κίτρινα τυριά.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).

 
DSC 0268 sokos rose

SOKOS
ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Grenache rouge 60%
Syrah 40%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρωπής οινοποίησης. Τα στέμφυλα παραμένουν με το χυμό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποκτήσει ο οίνος το ροζέ χρώμα.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ροζέ τριανταφυλλί χρώμα, ισχυρής διαύγειας, λαμπερό, αρωματικής έντασης λουλουδιών, ισορροπημένη οξύτητα, στόμα στρογγυλό και μαλακό, με στοιχεία λουλουδιών, ξηρό και γεμάτο φρεσκάδα, με μακρά επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, μεζέδες με αλλαντικά, σαλάτες με φρούτα και ρόκα, κοτόπουλο, κίτρινα τυριά με δυόσμο.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (10-12 °C).